Calgary Flamesin toimistolla eletään hektisiä aikoja, sillä joukkueen hyökkäyksen tähtikolmikon Matthew Tkachukin, Andrew Mangiapanen sekä Johnny Gaudreaun sopimukset ovat katkolla tänä kesänä.

Kolmikosta kaksi ensiksi mainittua ovat rajoitettuja vapaita agentteja, joten seuralla on suurin päätäntävalta näiden jatkon suhteen. Sen sijaan Gaudreau saa halutessaan valita uuden seuransa vapaasti UFA-markkinoilta.

NHL-toimittaja Lyle Richardson povaa ainakin yhden kolmikosta jättävän seuran kesällä ilman isoja peliliikkeitä muussa pelaajistossa.

– Gaudreaun ja Tkachukin jatkosopimukset tulevat haukkaamaan palkkakatosta leijonanosan vuosiksi eteenpäin. Kaksikon pitäminen seurassa saattaa maksaa Flamesille jopa 20 miljoonaa dollaria kaudessa, Richardson aloittaa.

– Flamesillä on 55,5 miljoonaa dollaria lukittuna 12 pelaajaan. Heillä on varaa Gaudreaun ja Tkachukin jatkosopimuksiin, mutta Mangiapanen sopimukseen ei jää paljoakaan rahaa, mikäli seura aikoo vahvistaa suurinta heikkouttaan, joka on puolustuksen syvyys.

Richardsonilla on yksi ehdotus Mangiapanen jatkon mahdollistamiseksi.

– Flamesin on tehtävä tilaa palkkakattoonsa saadakseen homman toimimaan. Sean Monahan on mainittu siirtokohteiden joukossa, mutta hänen 6,35 miljoonan taalan vuosipalkkansa sekä 10 joukkueen siirtokieltopykälä tekee treidistä vaikean toteuttaa. Myös Mikael Backlund on kiinnitetty kesään 2024 saakka. Myös hänellä on 5,35 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävässä sopimuksessaan 10 joukkuetta käsittävä siirtopykälä. 33-vuotiaan pelaajan ikä saattaa muodostua siirron esteeksi, mutta mies on yhä käyttökelpoinen kahden keskimmäisen ketjun sentteri, Richardson pyörittelee vaihtoehtoja.

Sopimuksettomasta kolmikosta Gaudreau sekä Tkachuk nakuttivat kuluvan kauden runkosarjassa yli sata (115 ja 104) tehopistettä. Mangiapane puolestaan jäi tällä kaudella 55 tehopisteeseen.