Toronto Maple Leafsin palkkakattotilanne on haastava. Siksi playoffeissa toistamiseen pettynyt kanadalaisjoukkue joutuu luopumaan joistakin pelaajistaan, joista yhden arvellaan olevan Ilja Mikhejev.

Mikhejevin sopimus on katkolla, eivätkä todennäköisesti palkankorotusta pyytävän venäläisen ansiot vain mahdu Maple Leafsin palkkakattoon. The Athleticin toimitus uskoo, että nopeasta luistelustaan tunnetun 27-vuotiaan hyökkääjän lisäksi Petr Mrazekia ei nähdä ensi kaudella Toronton sinivalkoisissa.

Pohjoisamerikkalaismedian NHL-toimittajat Jonas Siegel ja James Mirtle jättävät kuitenkin takaoven raolleen Mikhejevin päätymiselle Maple Leafs -nuttuun myös ensi kaudeksi. Se toteaa pelaajamarkkinoiden olevan mahdollisesti hankalahkot Avangard Omsk -kasvatille, mikä saattaisi mahdollistaa tämän sopimuksen ensi kaudeksi Original Six -joukkueen kanssa.

Mikhejev pelasi mukiinmenevän kauden. 53 ottelussa syntyivät tehot 21+11=32.