Suomessa nähdään ainakin kaksi NHL-pelaajaa lisää. Ruotsin MM-joukkueeseen ovat lupautuneet Linus Ullmark ja Marcus Pettersson.

Ullmark torjui kiekkoja 91,7 prosentin varmuudella runkosarjassa, mutta kesken ensimmäisen playoff-kierroksen torjuntavastuun otti Jeremy Swayman. Runkosarjassa kaksikon ottelut jakautuivat tasan 41-41. Tre Kronorin mukana valmiiksi olleet Marcus Högberg ja Magnus Hellberg ovat pelanneet turnauksessa hyvin, mutta molemmilta on nähty myös haparointia.

Petterssonista tulee Ruotsin viides NHL-puolustaja näissä MM-kisoissa. Pittsburgh Penguinsin 194-senttinen kolossi ei ole tunnettu tehokkuudestaan, mistä osoituksena ovat tämän kauden hänelle hyvin tyypilliset tehopisteet 2+17=19.

Tre Kronor on entistä vahvemmin yksi turnauksen mestarisuosikeista näiden vahvistusten myötä. Se johtaa Tampereen lohkoa yhden pisteen erolla keskiviikkona kaatamaansa Suomen joukkueeseen.