St. Louis Blues on ehtinyt kokemaan kuluvan pudotuspelikevään aikana jo useamman vastoinkäymisen. Kolmen ottelun jälkeen Blues on ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjassa tappiolla Minnesota Wildille otteluvoitoin 1-2.

Blues on menettänyt jokaisessa ottelussa yhden puolustajan kokoonpanostaan loukkaantumisen vuoksi. Avauskohtaamisen jälkeen Nick Leddy on joutunut olemaan sivussa peleistä ylävartalovamman vuoksi. Toisessa pelissä loukkaantui puolestaan Robert Bortuzzo, joka jätti ottelun kesken niin ikään ylävartalovamman takia.

Viimeisimmässä ottelussa joukkue puolestaan koki jälleen seuraavan kolauksen, kun Torey Krug joutui jättämään ottelun kesken alavartalovamman vuoksi. Bluesin päävalmentaja Graig Berube kommentoi seuran tiedotteen mukaan, että Krug tulisi olemaan sivussa peleistä ”jonkin aikaa”.

Tiedotteessa mainittiin myös, että Leddy ja Bortuzzo olivat mukana joukkueensa harjoituksissa lauantaina.

Bluesin ja Wildin välinen neljäs ottelu pelataan Suomen aikaa sunnuntai-iltana St. Louisissa.