Boston Bruinsille siirtopyynnön aiemmin kaudella jättänyt Jake DeBrusk pelaa parhaillaan uransa parasta kiekkoa.

Siirtotakarajalla Bruinsin kanssa kaksivuotisen, neljän miljoonan dollarin vuosipalkan takaavan jatkosopimuksen treidin helpottamiseksi solminut 25-vuotias laitahyökkääjä ei ole aiempina kausina onnistunut murtautumaan joukkueen kärkiketjuihin, mutta nyt asiat ovat toisin. DeBrusk on istutettu Bruinsin ykkösketjuun kahden supertähden, Patrice Bergeronin ja Brad Marchandin rinnalle – ja tulosta syntyy.

Joukkueen päävalmentaja Bruce Cassidy kehuukin estoitta DeBruskin nousemista tulosyksikön pelaajaksi.

– Hän täydentää ketjua siinä missä muu ketju häntä. Voit nähdä sen hänen pelaamisestaan. Hän on kehittynyt jokaisella pelin osa-alueella, mikä on juuri sitä, mitä häneltä halusimmekin. Hän antaa kaikkensa ja se näkyy. Hän näyttää ykkösketjun pelaajalta ilta toisensa perään, Cassidy kehaisi Boston Sports Journalille.

Alkukauden 45 pelissä tehot 9+8 merkkauttanut DeBrusk on noussut ykkösketjukomennuksen jälkeen lähes piste per peli -pelaajaksi. Mies on nakutellut viimeiseen 30 peliin tehot 15+8.

DeBrusk valittiin hiljattain Bruinsin ehdokkaaksi Bill Masterton -palkinnon saajaksi. Tällä hetkellä vaikuttaakin siltä, että Bruins sai DeBruskista itselleen edullisen tulosyksikön pistelingon seuraaviksi kahdeksi kaudeksi.