Vegas Golden Knightsin tähtimaalivahti Robin Lehnerin pelikunnosta on viimeisten päivien aikana kantautunut ristiriitaisia uutisia.

Useat sisäpiirilähteet ESPN etunenässä uutisoivat aiemmin viikolla Lehnerin kauden päättyvän leikkauspöydälle. Ruotsalainen kärsii tiettävästi pahasta polvivammasta, mutta seuran päävalmentaja Pete DeBoer ehti silti kiistämään maalivahdin kauden päättymisestä saadut uutiset. DeBoer kertoi odottavansa ykkösvahtinsa palaavan takaisin tositoimiin samantien.

NHL-sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljastaa nyt omat tietonsa kinkkisestä tilanteesta.

– Uskoakseni Lehner, joka on pelannut loukkaantuneena, olisi pahoittanut mielensä valmentajalta saamastaan kritiikistä ja tietääkseni hän ilmoitti Golden Knightsille torstaina menevänsä leikkaukseen, joka päättäisi miehen kauden.

– Seuraavan parin vuorokauden aikana luvassa on keskusteluja Lehnerin, seurajohdon sekä pelaajan agentin välillä ratkaisun löytämiseksi. Tämä on kaikki, mitä pystyn asiasta tässä vaiheessa kertomaan, Friedman kertoo.

Lehnerin vamma ei ole helpoimmasta päästä, sillä mediaan tihkuneiden tietojen mukaan mies kärsii polvilumpion murtumasta. Ruotsalaistorjujan kausi on ollut muutenkin haastava miehen pelattua 44 ottelua keskinkertaisin tilastoin 2,83 ja 90,7%.