Toronto Maple Leafs voitti maanantaiyönä NY Islandersin 4-2, vaikka joukkueen supermaalitykki Auston Matthews oli poissa jonkinlaisen vamman takia.

Kyseessä on NHL:n nettisivujen mukaan onneksi ”lievä loukkaantuminen”. Jenkin vetäminen matsista sivuun oli jonkinlainen varotoimenpide. Vaahteranlehtipaitojen luotsi Sheldon Keefe sanoi sivujen mukaan, että pelaajan tilanne katsotaan pian uudelleen.

– Pidän sitä (loukkaantumista) melko pienenä nyt, mutta miettiessä muutamia seikkoja, annoimme hänelle vapaan.

Hyökkääjä johtaa NHL:n maalipörssiä peräti 58 osuman turvin. Kaikkiaan hän on nakuttanut jopa 102 pistettä 70 pelissä.

– Austonin korvaaminen on vaikeaa. Tarkoitukseni ei ole ottaa keltään muulta pois, mutta hän tekee jäällä maailmanluokan juttuja. Matthews merkitsee niin paljon pukuhuoneessa, jäällä ja jään ulkopuolella, Maple Leafsin maalivahti Jack Campbell sanoi.