Ottawa Senatorsin pitkäaikainen omistaja Eugene Melnyk menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana maaliskuussa.

Nyt ristiriitaisesta seurapomosta on tipahtanut julkisuuteen vähemmän mairittelevia lausuntoja. Senatorsin sisäpiiritoimittaja Ian Mendesin mukaan Melnyk oli kaikkea muuta kuin helppo ihminen.

– Hänet nähtiin usein otteluissa selvästi päihtyneenä, mikä sai jotkut työntekijät tuntemaan olonsa epämukavaksi. Hän käyttäytyi odottamattomalla tavalla ja haisi usein vahvasti alkoholilta, minkä vuoksi seuran työntekijät tekivät kaikkensa pitääkseen hänet kaukana tv-kameroiden ulottumattomissa, Mendes paljastaa.

Varsinkin finaalikeväänä 2007 omistajalla meni lujaa. Tällä oli usein vaikeuksia tunnistaa pelaajiaan, lukuunottamatta seuran suurimpia tähtiä Daniel Alfredssonia, Jason Spezzaa sekä Dany Heatleyä.

– Se (Melnykin käytös) oli todella noloa, yksi joukkueeseen tuolloisista jäsenistä kertoo Mendesille.

Varsinkin Alfredssonin lähtö Detroit Red Wingsiin oli omistajalle kova pala. Hän mm. haukkui tyylikästä ruotsalaiskapteenia ”mulkuksi” ja ”perseenreiäksi” muiden seuran työntekijöiden kuullen. Melnyk yritti tiettävästi myös vesittää juhlallisuudet Alfredssonin saapuessa Red Wingsin kanssa vierasotteluun Ottawaan. Seurapomon mukaan ottelun lippujen hinnat olisi pitänyt kolminkertaistaa, ettei Senatorsin pitkäaikainen seuraikoni olisi saanut faneilta ansaitsemaansa vastaanottoa.

Kevään 2017 pudotuspeleissä Melnykin öykkärimäisen käytöksen kohteeksi joutui Boston Bruinsin seuraikoni Patrice Bergeron, jolle Senators-omistaja aukoi päätään joukkueensa pudotettua Bruinsin pudotuspelien avauskierroksella.

– Hän imitoi käytävällä golf-lyöntejä Bruinsin tappion jälkeen. Hän aukoi päätään Bergeronille, joka on yksi lajin tyylikkäimmistä pelaajista. Tämä ei yllättänyt minua lainkaan. Ajattelin vain, että ”no, tuo on omistajamme”, eräs Senatorsin ex-pelaajista paljastaa.

Melnyk menehtyi maaliskuun lopulla 62 vuoden iässä.