St. Louis Bluesille tällä kaudella peräti 71 pinnaa (18+53) latonut Robert Thomas mässäili tehoilla perjantaiyönä urakalla, kun hän saalisti Ottawa Senatorsista irronneessa 6-2-voitossa hurjat viisi syöttöpinnaa.

– Mielestäni nyt on tärkeintä saada joukkue kuntoon pudotuspelejä varten. Ne häämöttävät jo aivan nurkan takana. Jokainen voitto merkitsee paljon, Thomas sanoi NHL:n nettisivuilla tyynesti.

Yhtä kaikki, poikkeuksellinen pistemäärä nosti pelaajan historiakirjoihin.

Hänestä tuli pitkäperjantaiyönä toiseksi nuorin Blues-pelaaja, joka on nakuttanut viisi pinnaa yhteen peliin. Thomasia (22 vuotta, 286 päivää) nuorempana tuohon on kyennyt Bernie Federko 22 vuoden ja 166 päivän ikäisenä lokakuussa 1978.

Lisäksi Thomas on kaikkiaan viides viiten syöttöpinnaan pystynyt Blues-pelaaja kautta historian. Muut ovat Dallas Drake lokakuulta 2003, Adam Oates tammikuulta 1991, Fedenko vuoden 1988 helmikuulta ja Brian Sutter marraskuulta 1983.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Robert Thomas (22 years, 286 days) tallied 0-5—5 and became the second-youngest @StLouisBlues skater to record five points in a game behind only Bernie Federko (22 years, 166 days on Oct. 25, 1978).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Blues on kerännyt pisteitä läntisen konferenssin joukkueista neljänneksi eniten. Sesongin 74 matsia ovat tuoneet komeat 98 pinnaa.