Toronto Maple Leafsista siirtolistan kautta Arizona Coyotesiin päättynyt Harri Säteri palasi äskettäin NHL:ään sitten kauden 2017-18 ja Florida Panthers -aikojen taaten samalla suomalaishistoriaa.

Hänestä tuli kauden 63. taalaliigassa esiintynyt suomalaispelaaja. Koskaan aiemmin näin moni suomalainen ole pelannut tarunhohtoisessa yhden kauden aikana.

Paluu sujui ainakin joukkuetasolla heikosti, kun Vancouver Canucks ei jättänyt pudotuspeleistä karsiutuvalle laumalle oikeastaan mitään mahdollisuuksia 5-1-voitollaan.

– Nautin jokaisesta minuutista, mutta pienen tauon jälkeen peli ei tietenkään ollut minulta kaikkein paras. Kokonaisuutena tuntui kuitenkin melko hyvältä, Säteri sanoi NHL:n nettisivuilla.

Suomalainen pelasi alkukaudella KHL:ää Sibir Novosibirskin väreissä 38 runkosarjan ottelussa sekä yhdessä pudotuspelimatsissa. Säteri löysi eroja NHL- ja KHL-kiekosta.

– Ajoittaminen on hieman hukassa verrattuna siihen, millaiseen olen aiemmin tällä kaudella tottunut. Peli on hieman erilaista Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Täällä peli on hieman nopeampaa, ja asiat tapahtuvat nopeammin.