Edmonton Oilersin maalivahti Mike Smith ja Detroit Red Wingsin kollega Alex Nedeljkovic kunnostautuivat keskiviikkoyönä torjuntatyön lisäksi myös muissa, yllättävissä puhuissa.

Kummatkin saalistivat peleissään syöttöpisteet, mutta eivät todellakaan mitenkään sattuman kautta. Etenkin Smithin tempaus kerää kehuja.

Ensiksi mainittu huitoi kiekon jatkoajalla Connor McDavidille, joka pääsi polkemaan loistoavauksesta läpi ja iskemään 2-1-ratkaisun. Kuten kanukin eleistä voi päätellä, lähti maalin jälkeen molarin suuntaan isot kiitokset – ja täysin ansiosta.

– Mike otti ison pelastuksen ja näytti sitten jääkiekkoälykkyytensä. Hän on paras maailmassa liikuttamaan kiekkoa. Luulen, että hänen tajunsa kertoi McDavidilla olleen lähdön valmiina tilanteessa, jossa vain kiekon liikuttaminen riitti. Tuollaista ei näe joka päivä, Oilers-luotsi Jay Woodcroft kehui seuran kotisivuilla.

Nedeljkovic puolestaan näytti yrittävän jopa maalia Boston Bruinsin pelatessa ilman maalivahtia sen 3-5-tappiossa. Potentiaalisen oloinen yritys kariutui nopeasti, mutta Sam Gagner tavoitti kiekon ja niittasi sen tyhjään rysään ratkaisen pelin lopullisesti.

Syötön lisäksi Nedeljkovic hoiti myös oman tonttissa kertakaikkiaan upeasti. Hän otti hämmästyttävät 47 torjuntaa.