St. Louis Bluesin suomalaisvahti Ville Husson tulevaisuus on siinä mielessä auki, että sopimus joukkueen kanssa loppuu kuluvan kauden pudotuspelien jälkeen. Maalivahti on kuulunut St. Louisin ryhmään useamman vuoden ajan, mutta debyytin tarunhohtoisessa hän sai vasta viime kaudella.

Nyt näytöt ovat olleet tulevaa kohti kivenkovia. Nuorten maailmanmestari oli maalillaan taas mies paikallaan, kun tämän edustama joukkue kellisti NHL:n tiistaiyössä Arizona Coyotesin rutiininomaisesti 5-1. Husso otti 21 torjuntaa prosenttien noustessa lukemiin 95,5.

Husson panoksen lisäksi pelin toinen ratkaiseva tekijä oli nuottipaitojen valtava toinen erän. Ivan Barbashev (1+0), Vladimir Tarasenko (2+0), Brayden Schenn (1+0) ja Pavel Buhnevitsh (1+2) maalasivat taululle neljä maalia ja neljän maalin johdon vain reilussa 12 minuutissa.

Husso viilettää aloittamissaan matseissa nyt neljän ottelun voittoputkessa. Lisäksi Edmonton Oilersia vastaan hänet komennettiin viikonloppuna maalille 1-4-tappioasemassa, joka kääntyi sittemmin pisteeseen ja 5-6-jatkoaikatappioon.

– Hän on tehnyt hyvää työtä, ja työtä myös maalivahtivalmentaja Dave Alexanderin kanssa. Husso on kehittynyt, päävalmentaja Craig Berube kehui toimittaja Jeremy Rutherfordin mukaan.

– Hänen keskittymisensä on ollut todella hyvällä tasolla. Husso on ollut todella hyvä alkukaudesta lähtien, luotsi jatkoi.

Jeremy Rutherford

@jprutherford

Jeremy Rutherford

@jprutherford
Berube on Husso (20-6-5, 2.41 GAA, .923 save %): "He's done a great job. It started last year late. He worked on his game with (goalie coach Dave Alexander) and got better and better and had a good finish. He came in this year and he's been really good from the get-go. (MORE)
Berube cont'd: "You're not around him all the time but he's around the rink first most days doing what he needs to do to get ready. His focus is really good. He's just got to continue to do those things. I had him in the minors and he was a good goalie. He's got a lot of ability"

Blues on kerännyt pisteitä läntisen konferenssin joukkueista peräti neljänneksi eniten.