NHL:n taklaustilaston kärki Radko Gudas jakoi perjantaiyönä kauden kenties komeimman pommin. Florida Panthersin pelaaja niittasi Chicago Blackhawksin Kirby Dachin tonttiin todella komealla, ja ennenkaikkea puhtaalla, takapuolitaklauksella.

Kun Dach on Chicagon kolmossentteri ja Henrik Borgström tämän ketjukaveri, näki suomalainen näyttävän ilmalennon ihan vierestä.

Gudas on Sportsnetin ja Floridan kotisivujen mukaan NHL:n ylivoimaisesti eniten taklauksia jakanut pelaaja. Niitä on kirjattu jo yli 300 kappaletta, kakkosena keikkui Nashville Predatorsin Tanner Jeannot.

Kun tshekkipakki on esiintynyt kaikkiaan 65 ottelussa, on hän jakanut keskimäärin 4-5 taklausta per matsi.

– Rakastamme Gudasia ja pidämme siitä, että hän on nimenomaan meillä. Tuollaisia kavereita vastaan pelatessa pitää ajatella, että okei, nyt hän on jäällä. Siitä pitää olla tietoinen, Florida-kippari Aleksander Barkov ylisti joukkueensa kotisivuilla.

Yön ottelu päättyi Floridan voittoon maalein 4-0. Barkov nakutti kaksi häkkiä, ensimmäisen ja viimeisen.