Vegas Golden Knightsin ja Anaheim Ducksin välinen treidi kariutui jälkikäteen, kun jälkimmäisen huomattiin olevan Jevgeni Dadonovin kymmenen joukkueen listalla, johon venäläishyökkääjä ei toivonut siirtoa. Siirtotakaraja on jo takana, mutta Golden Knights saattaa kuitenkin kyetä siirtämään viiden miljoonan dollarin sopimuksen palkkakattoaan rasittamasta.

Sportsnetin NHL-toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Arizona Coyotesin huhutaan tarjoutuneen ottamaan Dadonovin sopimus kontolleen. Treidi olisi mahdollista tehdä siirtotakarajankin jälkeen, mutta Coyotes ei saisi tämän kauden aikana enää 33-vuotiasta laituria pelaavaan kokoonpanoonsa.

NHL:n keskusrekisteri kerkesi jo hyväksyä Dadonovin treidin, minkä takia käynnissä on laaja spekulointi siitä, miksi se ei tiennyt hänen kymmenen joukkueen listastaan. Teorioita ja syypäitä pyörii eri medioiden artikkeleissa useita.

Mahdollista on esimerkiksi se, ettei listan toimittamisen aikainen joukkue Ottawa Senators toimittanut sitä treidin yhteydessä Golden Knightsille, tai sitten nevadalaisjoukkue ei jostain syystä ollut tietoinen uusimman työehtosopimuksen pykälästä, jossa pelaajille annettiin oikeus pitää niin sanotun muokatun siirron estävän pykälänsä treidinkin jälkeen.

Lista joukkueista, joihin kyseisen pykälän sopimuksessaan omaava pelaaja ei toivo siirtoa, ei ole julkinen. Tämän takia sekään ei ole tiedossa, onko Coyotes Dadonovin listalla vai ei. Äkkiseltään luulisi heittopussijoukkueen olevan liki jokaisella vastaavalla listalla, mutta asia ei välttämättä ole niin.

Kaliforniassa on hyvin korkeat verot, minkä vuoksi kyseisen osavaltion joukkueet eivät ole toivottuja kohteita monelle pelaajalle. Arizonassa sen sijaan on verrattain huokeat verot.