Pudotuspelipaikoista yllättäen vääntävän Los Angeles Kingsin tähtipakki Drew Doughtyn kausi voi olla ohi, jos joukkue ei pääse pudotuspeleihin. Joukkueessa kaksi Stanley Cupia voittanut pelaaja siis huilaa suomeksi sanottuna todennäköisesti runkosarjan lopun tai ainakin ison osan siitä, NHL:n nettisivuilla kirjoitettiin.

Joukkueessa pakkien maali-, syöttö- ja pistepörssiä (7+24=31) johtava tähti ei ole pelannut maaliskuun alun jälkeen ylävartalovamman takia.

– On aika aikaista sanoa oikeastaan mitään. Kokeilemme kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Hän luistelee nyt, muttei osallistu harjoituksiin tai muuhun vastaavaan, GM Rob Blake sanoi.

– Teemme lähipäivinä arvion lääkärin kanssa, jotta sisäistämme seuraavan siirron. Sitten näemme, onko hän kykeneväinen palaamaan, Blake jatkoi.

Vuosien 2012 ja 2014 mestarijoukkue on ollut NHL:n suurimpia yllättäjiä. Yllättävän nopeaa ja toimivaa uudelleenrakennusta tehnyt Kings liitää Tyynenmeren divisioonassa peräti kakkosena. Edmonton Oilers ja Vegas Golden Knights tosin kyttäävät perässä pisteen ja neljän päässä.