Colorado Avalanchen Cale Makar nakkasi lauantaiyönä NHL-kauden 22. maalin, ja se oli nostamassa tehopakkia taas historiallisiin lukemiin. Kun Avs voitti 5-3, riitti pelaajalla aihetta leveään hymyyn isosti.

Avsin ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin historiassa vain yksi pakki on pystynyt latomaan yhden kauden aikana enemmän maaleja. Temppuun ylsi sesongilla 1996-97 upeat 23 osumaa niitannut latvialainen Sandis Ozolinsh, NHL Public Relations -niminen Twitter-tili kertoo.

Kun Avalanchella on pelaamatta vielä 20 ottelua runkosarjassa, menee kolmatta kauttaan pelaava pakki tässä tilastossa hyvin todennäköisesti yksinäiselle kärkipaikalle.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari oli pelannut tarunhohtoisessa ennen lauantaiyötä 158 runkosarjan ottelua pistein 41+119=160, 35 pudotuspeliottelun saldo on 7+24=31.