NHL:n paperilla nimekkäimpiin joukkueisiin lukeutuva Edmonton Oilers taistelee Tyynenmeren divisioonassa kynsin ja hampain paikoista pudotuspeleihin. Joukkue keikkuu kolmantena Calgary Flamesin ja Los Angeles Kingsin perässä.

Divisioona on tasainen Flamesin ja Kingsin perässä, kun peräti neljä joukkuetta keikkuu neljän pisteen sisällä.

Öljypaitojen yksi kestävimmistä selkärangoista on ollut suomalainen konkarivahti Mikko Koskinen, 33. Hän on pysäyttänyt kiekkoja 33 ottelussa 90,57 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,98.

Konkari ei osannut NHL:n nettisivujen jutussa ottaa kantaa siihen väitteeseen, että pelaako hän uransa parasta kiekkoa.

– En osaa sanoa. Sillä ei ole mitään merkitystä. Mennyt on mennyttä. Huomenna on uusi peli, ja keskittymiseni on siinä. Jos alkaa miettiä mennyttä, seuraavan pelin häviää.

Suomalainen on sanojensa mukaan kiinnostunut vain sarjataulukosta.

– Meidän pitää päästä pudotuspeleihin voittaaksemme Stanley Cupin. En piittaa mistään muusta.

Luotsi Jay Woodcroft oli myöntänyt huomanneensa, ettei Koskista kiinnosta henkilökohtaiset tilastot.

– Hän on joukkuepelaaja, jolle tärkein tilasto on voittotilasto.

– Hän on pelannut viime aikoina todella hyvin, ja hänen on jatkettava samaan malliin. Olen ollut todella vakuuttunut siitä, millä tasolla hänen keskittymisensä on, ja miten hän hoitaa oman ruutunsa.

Päävalmentaja kertoi nähneensä vahdin, joka antaa joukkueelle tilaisuuden voittaa joka ilta.

Vantaalainen on pelannut taalaliigassa nykyisellä visiitillä kaudesta 2018-19 lähtien. Ennen tätä hän kokeili siipiään tarunhohtoisessa NY Islandersin väreissä talvella 2010-11 heikommalla menestyksellä.