On taas se aika vuodesta, kun NHL-seurat siirtävät katseensa Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:sta vapautuviin pelaajiin.

DailyFaceoff-sivusto uutisoi, että Minnesotan yliopiston 23-vuotias hyökkääjä Ben Meyers on pistänyt erityisesti NHL-seurojen silmään.

– Hän on valmiimpi NHL:ään, kuin yksikään myy yliopistosarjan vapaista agenteista. Hänellä oli jo kaksi vuotta sitten pitkä lista NHL-seuroja perässä. Osa NHL-seuroista halusi tehdä hänen kanssaan sopimuksen myös viime kaudella, mutta Meyers halusi pelata vielä yhden kauden Minnesotassa ja hän toimii nyt joukkueen kapteenina, DailyFaceoff-sivuston asiantuntija Chris Peters kirjoittaa.

Meyers oli Pekingin olympialaisissa edustamassa Yhdysvaltojen maajoukkuetta. Taitava hyökkääjä teki olympialaisissa neljässä ottelussa lupauksia herättävät tehopisteet 2+2.

Meyers on tehnyt tällä kaudella Minnesota yliopiston riveissä 29 ottelussa tehopisteet 15+19=34. Hän on joukkueensa sisäisen maali -ja pistepörssin kärkinimi.

Minnesotan yliopistojoukkueesta löytyy peräti 15 NHL:ään varattua pelaajaa. 180-senttinen ja 88-kiloinen Meyers ei kuitenkaan koskaan saanut tätä kunniaa.

Minnesota yliopistoa pidetään yhtenä tämän NCAA-kauden mestarisuosikkina, joten Meyersin kausi voi venyä vielä pidemmälle keväälle.

– NHL-seurojen täytyy odottaa vielä hetken aikaa Meyersin vapautumista, sillä Minnesota voitti juuri Big Ten -runkosarjan mestaruuden ja heillä on mahdollisuus pitkiin pudotuspeleihin. Kun Minnesota kausi päättyy, Meyersin puhelin tulee pirisemään. Hän hakee NHL:stä tulokkaan maksimisopimusta ja heti avautuvaa NHL-paikkaa, Peters kertoo.