Tulevan kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkinimiin povatulla venäläishyökkääjällä Ivan Miroshnitshenkolla, 18, on diagnosoitu harvinainen hodgkinin lymfooma.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman raportoi, että NHL-seuroille on kerrottu KHL:ssä Avangrad Omskia edustavan Miroshnitshenkon sairaudesta. Omsk tiedotti torstaina, että Miroshnitshenko on mahdollisesti koko ensi kauden sivussa.

Positiivinen uutinen on se, että Miroshnitshenkon syöpä diagnosoitiin hodgkinin lymfooman yleisimmäksi muodoksi, joten se on varhaisessa vaiheessa todettuna täysin hoidettavissa sädehoitojen avulla. Venäläislupaus on parhaillaan Saksassa hoidettavana.

Miroshnitshenkoa on kaavailtu tulevan kesän varaustilaisuudessa lähes varmaksi korkeaksi varaukseksi. TSN:n asiantuntija Bob McKenzie arvioi Miroschnitsenkon menevän ensimmäisen kierroksen kuudentena pelaajana. Sportsnet taas uskoo Miroshnichenkon olevan koko varaustilaisuuden yhdeksänneksi paras pelaaja.

Miroshnichenkon tapaus ei ole kiekkopiireissä ensimmäistä laatuaan. Saku Koivulla todettiin Hodgkinin lymfooma syksyllä 2001. Koivu palasi kaukaloihin huhtikuussa 2002. Myös Mario Lemieux selätti hodgkinin lymfooman ja jatkoi uraansa huipputasolla.