Sean Day oli aikoinaan ikäluokkansa lahjakkaimpia jääkiekkoilijoita, mutta vasta kolmannella kierroksella NHL:ään varatun puolustajan ura on toistaiseksi ollut suuri pettymys. Nyt ilmassa tuoksuu paluu, joka on johtanut jo NHL-debyyttiin.

Day on yksi Kanadan junioriliigojen historian kuudesta pelaajasta, jolle on myönnetty poikkeuslupa pelata kyseisissä sarjoissa vuoden ennen ikärajan ylittymistä. Muita tähän joukkoon kuuluvia pelaajia ovat John Tavares, Aaron Ekblad, Connor McDavid, Joe Veleno, Shane Wright ja Connor Bedard.

Kahta viimeksi mainittua ei vielä ole keretty varata NHL:ään, mutta kummankaan päätyminen draftin ensimmäisen kierroksen ulkopuolelle vaatisi jo ihmettä. Day on siis ainoa ykköskierroksen jälkeen NHL:ään varattu pelaaja näistä tapauksista, joista Velenoa lukuunottamatta kaikki on tähän mennessä valittu koko NHL-draftin ykkösenä.

Vuonna 2016 NHL:ään varatun Dayn ammattilaisuran kaksi ensimmäistä kautta antoivat ymmärtää 191-senttisen puolustajan NHL-uran jäävän haaveeksi. 55 ottelua ECHL:ssä pelannut ja 62 AHL-pelissä esiintynyt kanadalainen kohensi kuitenkin viime kaudella osakkeitaan pelaamalla ensimmäisen täyden kautensa AHL:ssä.

Tällä kaudella Day on päässyt NHL-kokoonpanoon kahdessa pelissä. 24-vuotiaana uraa on vielä paljon jäljellä, ja ulosmittaamatonta potentiaaliakin luulisi Tampa Bay Lightningin pelaajalla vielä olevan.