Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin aikana harva on puhunut venäläisten puolesta. Vielä harvempi ukrainalainen on tehnyt niin, mutta NHL-agentti Dan Milstein ei kanna kaunaa.

— Venäläisiin ja valkovenäläisiin kohdistuva syrjintä ja rasismi on huomattavaa, Milstein päivittelee ESPN:n haastattelussa. Omaa lapsuudenkotiani pommitetaan puhuessani ystävilleni kotona. En ole nukkunut kuuteen päivään, koska tämä on niin vaikeaa aikaa. Mutta ihmiset haukkuvat väärää puuta. Voin puhua asiakkaideni puolesta, ja he haluavat maailmanrauhaa kuten kaikki muutkin.

Yksi konkreettinen esimerkki syrjinnästä on tapahtunut joukkueen sisäisesti. Milsteinin Kanadan junioriliigassa pelaavalle asiakkaalle buuattiin hänen omassa pukukopissaan. Tämän kerrottua asiasta joukkueen toimitusjohtajalle, buuaus toistui kahden vuorokauden sisällä edellisestä.

Milsteinilla on sanansa sanottavana myös ihmisille, jotka vaativat venäläispelaajilta kommentteja vallitsevaan tilanteeseen.

— Vaikka jotkut asiakkaistani voivat puhua vapaasti Pohjois-Amerikan turvallisissa oloissa, heidän perheensä voi joutua tutkinnan alaiseksi.

Kiovasta 16-vuotiaana vuonna 1991 poliittisena pakolaisena Yhdysvaltoihin muuttanut Milstein on tehnyt todeksi ikonisen amerikkalaisen unelman. Hän on perustanut jättimäisen agenttifirman lisäksi asuntolainoihin erikoistuneen yrityksen. 46-vuotiaan ukrainalais-yhdysvaltalaisen bisnesmogulin asiakkaita agentteina ovat muun muassa Nikita Kutsherov, Nikita Zadorov, Andrei Vasilevski, Ilja Sorokin ja Nikita Zaitsev.