NHL:ssä kausien 1990-2008 aikana pelannut tshekkilegenda Dominik Hasek latasi äskettäin täyslaidallisen venäläispelaajia kohtaan näiden kotimaan ja Ukrainan sodan takia. Maalivahtisuuruus otti aiheeseen kantaa sen jälkeen, kun Washington Capitalsia kipparoiva Aleksandr Ovetshkin kommentoi venäläisten toimia turhan laimeaan sävyyn.

Hasek näki Twitter-tilillään, että jokainen venäläinen olisi hyllytettävä välittömästi.

– Jokainen aikuinen ihminen Euroopassa tietää hyvin, että presidentti Vladimir Putin on hullu tappaja, ja Venäjä käy hyökkäyssotaa vapaata maata ja sen kansaa vastaan.

Venäjän kaksinkertainen olympiavoittaja Aleksandr Kozhevnikov kuuli Hasekin näkemyksen. Tämä kommentoi asiaa Russia Hockey -sivustolla suhteellisen kyseenalaiseen sävyyn.

Urallaan pääasiassa vain kotimaassaan pelanneen venäläisen mukaan tämä ottaisi Hasekin sanat toisella tavalla, jos hän olisi mennyt Buffalon seurajohdon luokse ja kieltäytynyt pelaamasta yhdysvaltalaisessa seurassa Jugoslavian pommituksen aikana.

– Hän kuitenkin tienasi miljoonia, kun pääkaupunki Belgradia pommitettiin. Sen vuoksi hän on minun silmiin pelkkä p*skiainen.