The Athletic on julkaissut listauksen Pekingin olympialaisten pelaajista, jotka todennäköisimmin siirtyvät vapaana agenttina NHL:ään.

Listauksen odotettu kärkinimi oli Venäjän supertähti Andrei Kuzmenko, joka lähetettiin juuri ennen turnausta kotiin väitetyn loukkaantumisen takia. Taitavaa hyökkääjää pidetään jo lähes varmana tulevana NHL-pelaajana.

Sijalta kuusi löytyi listauksen ainut pelaaja olympiakultaa voittaneesta Suomen joukkueesta

The Athletic -sivuston asiantuntija Corey Pronman uskoo, että Niko Ojamäellä on mahdollisuus ottaa askel NHL-kaukaloihin.

– Ojamäki oli tällä kaudella yksi KHL:n parhaista maalintekijöistä ja hän johti myös sarjan maalipörssiä. Hänellä on loistava peliäly ja sitäkin parempi laukaus, jolla on paljon arvoa hyökkäysalueella ja ylivoimalla. Hänen luistelunsa on kuitenkin vain OK-tasolla. Ojamäki ei myöskään ole kovinkaan isokokoinen, joten hän pelaa lähinnä hyökkäysalueen reunoissa, Pronman kertoo.

26-vuotias Ojamäki pelasi Leijonien riveissä olympialaisissa vain yhdessä ottelussa. Ässät-kasvatti on mättänyt tällä kaudella KHL:ssä 48 ottelussa 29 maalia ja 43 tehopistettä.