Turkulaisen liigajoukkue TPS:n superjunnu Juraj Slafkovsky on ollut Pekingin olympiajäillä aivan hirvittävässä vedossa, sillä pelaaja on painanut kisoissa jo viisi maalia. Hän pääsee hakemaan Slovakian kanssa lauantaina olympiapronssia Ruotsia vastaan.

Vuonna 2004 syntynyt pelaaja on ollut juuri oikeaan aikaan tulikuumaa tavaraa, sillä hyökkääjä varataan NHL:ään tänä vuonna. Jääkiekkotilastoihin erikoistunut Eliteprospects arvelee lähteisiinsä perustuen, että varausnumero voi olla mitä vaan väliltä 2-14.

Pelaajaa on verrattu turnauksen aikana yhteen ruotsalaisen jääkiekon suurimmista.

– Hän muistuttaa Peter Forsbergia, Discoveryn asiantuntija Daniel Rudslätt sanoi olympiaturnauksen tuoksinassa Expressenin mukaan.

– Hän on vartaloltaan erittäin vahva ja hän kykenee kääntämään vastustajat pois kintereiltään. Hän muistuttaa Forsbergia kaksintaisteluissa, joissa tämä oli fyysisesti vahva. Slafkovsky pystyy luomaan paikkoja.

Forsberg voitti urallaan käytännössä kaiken – Stanley Cupin kahdesti, olympiakullan kahdesti ja maailmanmestaruuden kahdesti sekä lukuisia henkilökohtaisia palkintoja.

17-vuotias Kosicen kasvatti Slafkovsky on Eliteprospectsin mukaan 192 senttiä pitkä ja 99 kiloa painava. Lauantaina hän voi ottaa uransa isoimman meriitin, olympiapronssin.

Slovakian tie vei pronssimatsiin perjantaiaamuna, kun maa taipui miehekkään ja upean esityksen jälkeen Suomelle välierässä luvuin 0-2.