Vancouver Canucksin suomalaishyökkääjä Juho Lammikon kauden neljäs maali ratkaisi joukkueelle 3-2-voiton Toronto Maple Leafsista sunnuntaiyönä. Toisen erän lopulla syntynyt häkki jäi voittomaaliksi.

Toronto-torjuja Petr Mrazek oli lähestulkoon maansa myynyt osuman takia. Tshekin oli mahdollisuus ottaa kiekko kiinni, mutta hän pudotti pikkumustan Lammikolle irtokiekoksi. Miesten ja nuorten maailmanmestari ampui riparin vakuuttavasti sisään.

– En pitänyt siitä kolmannesta maalista. Toivoin, että olisin saanut torjuttua kiekon muualle, mutta laitoin sen juuri hänen lapaansa, molari huokasi NHL:n nettisivuilla.

Täksi kaudeksi Vancouveriin siirtynyt hyökkääjä on iskenyt tällä kaudella 42 ottelussa tehot 4+4=8. Canucks on kerännyt läntisen konferenssin joukkueista pisteitä 11:nneksi eniten. Kauden 49 ottelua ovat tuoneet 50 pinnaa.