Vancouver Canucks on luopumassa aikeistaan kaupata tämän kauden paras pistemiehensä J.T. Miller toisaalle NHL:n siirtotakarajalla, kertoo arvostettu sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman.

Friedman kertoo 32 Thoughts -podcastissaan Canucksin etsivän parhaillaan keinoja Millerin sopimuksen mahduttamiseksi palkkakattonsa alle.

– Käsitykseni mukaan Vancouver työskentelee tällä hetkellä Millerin jatkon – eikä kauppaamisen – eteen. En väitä, että tämä on lopullinen ratkaisu, mutta ainakin he tutkivat eri vaihtoehtoja hyökkääjän jatkon mahdollistamiseksi.

Friedmanin mukaan toinen Canucks-hyökkääjä saattaa olla joutumassa väistymään Millerin tieltä.

– Tästä syystä pelaajat, kuten Conor Garland, ovat tällä hetkellä vaihdokkien joukossa. Kiekkotoimintojen johtaja Jim Rutherford haluaa tehdä palkkakaton alle tilaa ja hän harkitsee lähes kaikkia vaihtoehtoja. Uskon ainakin yhden joukkueen tavoittelevan Milleriä – ja arvioni mukaan tuo seura on New York Rangers. Asiassa ei kuitenkaan olla vielä lähelläkään tilannetta, jossa Canucks suostuisi siirtoon, Friedman paljastaa.

28-vuotias Miller kuittaa tästä ja ensi kaudesta 5,25 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. 44 pelissä 44 pistettä iskenyt hyökkääjä on joukkueensa tämän kauden ylivoimaisesti paras pistemies – 10 pisteen erolla Quinn Hughesiin.