Boston Bruinsin maalin suulle vajaan vuoden tauon jälkeen tammikuusa palannut Tuukka Rask ehti töihin vain muutamissa otteluissa ennen tuoreinta loukkaantumista.

Nyt pelaajan tauon pituudesta irtosi lisätietoja NHL:n nettisivujen tiistaisessa jutussa. Lonkkaleikkauksessa vajaat vuosi sitten käynyt savonlinnalainen palaa kaukaloon aikaisintaan ensi viikolla. Joukkueenkin kausi tietysti jatkuu vasta viikon kuluttua lyhyen tauon jälkeen.

– Kun hän joutui sivuun vierasputken aikana, emme ajatelleet hänen olevan valmis pelaamaan Seattle Krakenia vastaan. Se olisi kova pyyntö poissaolon jälkeen, joten hän voi yhtä hyvin huilata tauon ajan ja päästä taas kuntoon, Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy sanoi tiistaina.

Bruinsi löi Seattlen keskiviikkona 3-2. Raskin paluu taalaliigajäille on ollut vähintään takkuinen. Pikkumustat tarttuivat tammikuun neljässä pelissä vain 84,44 prosentin varmuudella.

– Arvaukseni on, että leikkauksella on vielä jälkiseuraamuksia, jotka tuntuvat enemmän nyt kun hän on pelannut enemmän. Vain hän itse tietää, kuinka paljon se estää häntä tuntemasta oloaan täysin normaaliksi maalilla, luotsi sanoi lisäten, että pelaajan tilasta tiedetään lisää tauon jälkeen, Cassidy summasi.