Boston Bruinsin Taylor Hall nousi äskettäin otsikoihin hieman yllättävässä valossa. Kanadalainen taklasi maanmies Nathan MacKinnonia Colorado Avalanche -pelissä sillä seurauksin, että tämän kasvoihin tuli murtuma.

Lisäksi pohjoisamerikkalaiset mediat ovat kirjoittaneet, että aivotärähdyksestä kärsinyt MacKinnon joutuu olemaan sivussa jonkin aikaa.

Verinen naama muine vammoineen oli seurausta kovasta töötistä, jossa kaikkein eniten tuhoa teki MacKinnonin oma maila. Taklauksen jälkeen usea Avalanche-pelaaja oli hakemassa Hallia tappeluun, ainakin Kurtis MacDermid sekä Gabriel Landeskog.

Tapaus närkästytti Avs-pelaajia vielä ratkaisumaalin jälkeenkin, vaikka Colorado oli voittanut pelin jatkoajalla 4-3. Hall kommentoi kohutapausta Boston Heraldille.

– Kun mietin sitä nyt, niin luulen, että olisin saattanut pudottaa hanskat Landeskogin kanssa. Sitten olisin päässyt eroon koko tapauksesta, eikä niskassani olisi ollut apinaa. Mutta enpä tiedä. Tämä on jääkiekkoa, tällä kaudella 41 ottelussa tehot 9+18=27 summannut kanukki mietti.

– Taylor ei halua sovittaa tällaisia juttuja pääasiassa raskaaseen sarjaan kuuluvien pelaajien kanssa, luotsi Bruce Cassidy viitaten mahdolliseen tappeluun MacDermidin (195 cm, 106 kg) kanssa,

Hall painotti sitä, ettei hän halua koskaan nähdä kenenkään jättävän peliä kesken.

– Tarkoitukseni oli pysähtyä, kun hän tuli minua kohti. En olisi halunnut nähdä häntä verisenä tai muuta vastaavaa. Se oli aika stressaava ja outo matsi kaiken sen jälkeen.

Valmentaja Cassidy kertoi, että Hall on muutoin kunnossa.

– Tuo oli vaikea tapaus myös Taylorille. Hänellä ei ollut mitään ilkeää takaa-ajatusta. MacKinnonin oma maila teki tuhoa – mutta eihän se näyttänyt hyvältä. Ymmärrämme myös sen, että Avalanche-pelaajat halusivat suojella tähteään.

Hall on jääkiekkoilijaksi ”normikokoinen”, eikä hän todellakaan ole mikään jäähyminuuttiautomaatti. Kausikohtaisesti isoin minuuttimäärä on 54.