Philadelphia Flyersin takalinjoille täksi kaudeksi Florida Panthersista tullut Keith Yandle, 35, teki tiistaiyönä käsittämätöntä historiaa NHL:ssä. Jenkkipuolustaja pelasi jo peräti 964. peräkkäisen ottelunsa, ja se on kyseisen tilaston NHL-ennätys.

Doug Jarvis kykeni aikoinaan samaan, joten Yandle menee Dallas Stars -pelin jälkeen rankingin kärkeen yksin ilman mitään kurjia takapakkeja. Ennätysmahdollisuus on jo ensi yönä NY Islandersia vastaan.

– Se merkitsi minulle paljon, kun näin äijien kannustavan, fanien seisovan ja niin edelleen. Vastustajatkin sanoivat olevansa ylpeitä. Tämä merkitsee minulle paljon, kokenut yhdysvaltalainen ylpeili NHL:n nettisivuilla täysin ansaitusti.

– Yritin toimia mahdollisimman normaalisti, tehdä omat asiani ja tuoda rutiinia. Loppujen lopuksi pelaamme vain peliä, josta olemme kaikki haaveilleet kasvaessamme aikuisiksi.

– Tuo on uskomaton saavutus, Fleyrs-luotsi Mike Yeo sanoi.

Yöllä reilut 13 minuuttia pelannut Yandle on jo pakeissa kärkinimi pelattujen otteluiden lukumäärässä. Jay Bouwmeester on toisena 737 pelatulla ottelulla.

Jarvis oli pitänyt ennätystä nimissään vuoden 1986 tapaninpäivästä lähtien, jolloin hän pelasi 915. peräkkäisen pelinsä ohittaen Garry Ungerin.

– Tuo on mahtavaa. Toivon vain, että kaikilla olisi mahdollisuus pelata olla loukkaantumatta tai muuta, Jarvis komppasi.

Philadelphialla on noin muuten suhteellisen vaikeaa. Joukkue otti pannuun numeroin 1-3, joten tappioputki venyi 12 ottelun pituiseksi. Ottelussa nähtiin sellainen erikoisuus, ettei siinä jaettu yhtäkään jäähyminuuttia.

Edellisen kerran kuukausi sitten voittanut Flyers tuskin tulee yltämään pudotuspeleihin tarunhohtoisessa.