NHLSuomi tarkastelee AHL:n suomalaispelaajien otteita viikottain julkaistavassa viikkokatsauksessa.

Tällä hetkellä NHL:n farmisarjan tehokkain suomalaispelaaja löytyy Tucson Roadrunnersin riveistä, jossa Matias Maccelli viilettää neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Nuori hyökkääjä on kerännyt kyseisissä kamppailuissa yhteensä seitsemän (1+6) tehopistettä. Viimeisimmässä ottelussa hän saalisti kolme syöttöpistettä.

Maccelli on tällä hetkellä AHL:n kuumimpia suomalaisia. Pistepörssissä hän on sijalla 11, kun 29 ottelussa on syntynyt 33 (10+23) tehopistettä.

Muista hyökkääjistä esimerkiksi Bridgeport Islandersin Otto Koivula (pistepörssin 22.) ja Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin Valtteri Puustinen (pistepörssin 30.) ovat keränneet tehoja tasaiseen tahtiin.

Viikkokatsaus jatkuu videon alla.

Wilkes-Barre/Scranton Penguins

@WBSPenguins
#WBSPENS GOAL VIDEO - Valtteri Puustinen with lucky 13 to make it a 2-1 game

Sen sijaan puolustuksessa erityisesti Rochester Americansin Oskari Laaksonen on ollut erinomainen. Nuori puolustaja on kivunnut AHL:n puolustajien pistepörssissä jo neljänneksi tehopistein 3+20=23 (31 ottelua), eikä hän ole kuin kolmen tehopisteen päässä ykkösestä.

Laaksonen on saalistanut kolmessa viime kamppailussa peräti kuusi syöttöpistettä, eikä NHL-debyytti voi olla enää tällä menolla kaukana.

Kuluvalla kaudella suomalaismaalivahdeista parhaita otteita on esittänyt puolestaan Chicago Wolvesin Eetu Mäkiniemi, joka on kuitenkin tällä hetkellä loukkaantuneena. Mäkiniemi on pelannut edelliskerran 17. joulukuuta. Paluun pitäisi olla jo lähellä.

Muista maalivahdeista Colorado Eaglesin Justus Annunen on ollut edellisotteluissa hyvä. Viime viikolla suomalainen torjui joukkueelleen 2-1- ja 3-2-voitot Iowa Wildista. Näissä kamppailuissa Annunen pysäytti yhteensä 56 laukausta.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen