Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov ihastutti äskettäin, kun hän upotti Vancouver Canucksia vastaan voittomaalikisassa huikean ratkaisuosuman rystyltä. Se riitti voittoon numeroin 2-1.

Floridan maalilla torjui Spencer Knight, joka ällistyi itsekin Barkovin veiveistä. Hän kehui joukkueensa kipparia NHL:n nettisivuilla. Knight tietää, mistä puhuu – onhan kaksikko vastakkain joukkueen sisäisissä treeneissä.

– Hän tekee hulluja asioita. Tuollaisille ratkaisulle ei voi oikein tehdä mitään, ja hän on lisäksi hyvin ulottuva pelaaja. Hän on toisella puolen maalia, mutta pystyy viemään kiekon vielä maalin toiselle tolpalle. Se on ihailtavaa.

Floridalla on putki kulkenut mainiosti, kun joukkue keikkuu itäisen konferenssin kärkenä. Suomalaissentteri on taalaliigan pistepörssin sijalla 61 tehoin 17+15=32.