NHL-veteraani Eric Staal on löytämässä viimein uuden seuran, paljastaa NHL-toimittaja Ken Campbell.

Taalajäillä 17 kautta ja yli 1300 ottelua pelannut kanadalaissentteri on solmimassa testisopimuksen AHL-seura Iowa Wildin kanssa. Tarkoituksena on hakea pelituntumaa ennen liittymistä Pekingiin matkaavaan Kanadan olympiajoukkueeseen.

– Keskustelin juuri Staalin kanssa, joka oli matkalla Iowaan. Suunnitelmissa solmia testisopimus AHL-seuran kanssa ja pelata siellä viikonloppuna ja ensi viikolla ennen liittymistä Kanadan olympiajoukkueeseen. Mikään ei ole vielä varmaa, mutta tämä on suunnitelma, Campbell kirjoittaa.

Staal edusti viime kaudella Buffalo Sabresia ja Montreal Canadiensia, jonka riveissä konkari ylsi aina Stanley Cupin finaaleihin asti. Viime kauden runkosarjan 53 pelissä vain 13 (5+8) tehopistettä iskenyt Staal nakutti vielä toissa kaudella Minnesota Wildin paidassa 66 peliin tehot 19+28=47.

Yksikään NHL-seura ei tarjonnut 37-vuotiaalle ex-supertähdelle sopimusta täksi kaudeksi. Olympiakisojen uskotaankin olevan Staalin viimeinen näyttöpaikka ansaita NHL-sopimus loppukaudeksi.