Columbus Blue Jacketsin maalilla 4-3-voiton New Jersey Devilsistä torjunut suomalaisvahti Joonas Korpisalo nousi kolmostähdeksi ja esille sunnuntayönä muutenkin. Molari otti 27 torjuntaa ottelussa, mutta yksi suorastaan tähtitieteellinen torjunta nousi ottelussa pinnalle.

Devils pelasi toisen erän lopussa ylivoimalla hakien johtomaalia, ja NHL:n kesän 2017 ykköskierroksen ykkösvaraus Nico Hischier pääsi tempaisemaan kiekon poikittaisyötöstä kohti Korpisalon tonttia.

Sveitsiläispelaaja jäi tilanteessa kuitenkin monien yllätykseksi telineisiin, kun viime aikoina vähemmän pelannut Korpisalo venytti räpylänsä jollain ihmeen tavalla eteen. Hischier katseli tilanteen jälkeen valotaululle hölmistyneen oloisena, suomalaisen joukkuekaverit sekä yleisö puolestaan osoittivat suosiotaan vahdille – ansaitusti.

NHL

@NHL
J😳🤯NAS KORPISALO.

– Henkeäsalpaava torjunta, NHL otsikoi twiittinsä kopista.

Korpisalo oli esillä monessa, sillä hänen tilastoihin kirjattiin myös yksi jäähy. Vahti on pelannut tänä vuonna kolme ottelua, mutta ennen tätä esimerkiksi kaksi viimeisintä matsia kertyivät tilille marras- ja joulukuun aikana terveyshuolien takia.

Suomalaisen torjuntaprosentti on 12 pelin jälkeen 88,6.