Dallas Starsin pitkäaikainen tähtipuolustaja John Klingberg on avannut medialle syitä siirtopyyntönsä taustalta.

Kahdeksatta kauttaan Starsia edustava 29-vuotias ruotsalainen kokee tulleensa jossain määrin petetyksi seurajohdon puolelta, sillä neuvottelut jatkosopimuksesta eivät ole edenneet pelaajan leirin toiveista huolimatta. Klingbergin 4,25 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus umpeutuu kesällä.

– Muut kaverit allekirjoittivat jatkosopimuksen ennen kauden alkua. Halusin itse samaa, Klingberg aloittaa.

– Sittemmin, tilanne (neuvottelujen suhteen) on hiljentynyt hiljentymistään. Itse pelaajana en tunne oloani arvostetuksi tilanteessa, jossa he eivät edes neuvottele kanssamme. Puhuimme agenttini kanssa GM:lle joitain kuukausia sitten. Hän (GM Jim Nill) vahvisti, että voimme aloittaa neuvottelut muiden seurojen kanssa kartoittaaksemme tilannetta.

Starsin kallispalkkaisimmat pelaajat, kuten Jamie Benn ja Tyler Seguin allekirjoittivat muutama vuosi sitten omat jatkosopimuksensa vuosi ennen edellisten pahvien päättymistä. Klingberg toivoi omalle kohdalleen samaa. Puolustaja kuitenkin kiistää vaatineensa seurajohdolta välitöntä siirtoa.

– En vaadi heitä tekemään treidiä välittömästi. En aio valehdella. Viime vuodet ovat olleet turhauttavia. Olen tehnyt seuralle selväksi haluni jatkaa täällä.

Ruotsalaistähti paljastaa saaneensa Starsilta yhden jatkosopimustarjouksen.

– He tekivät yhden tarjouksen aikoja sitten, mutta asiat eivät ole edenneet tämän jälkeen. Olemme agenttini kanssa yrittäneet hahmotella sopimuksen pituutta, numeroita ja muuta. Olemme yrittäneet tulla heitä vastaan monin eri tavoin. En tiedä, mitä he suunnitelevat ja onko heillä kiinnostusta pitää minua riveissään. Heidän onkin nyt tehtävä päätöksensä sen suhteen, näkevätkö he minut Starsin pelaajana myös tulevaisuudessa, Klingberg lyö painetta seurajohdon suuntaan.

– Loppupeleissä kyse on bisneksestä. Ymmärrän sen molemmin puolin pöytää. Minun on myös pidettävä huoli omasta tilanteestani. Halusin jatkosopimuksen jo viime kauden päätyttyä. He halusivat odottaa vapaiden markkinoiden ja varaustilaisuuden yli ja ymmärsin tämän. Samaan aikaan minusta tuntuu, että olen todistanut heille kahdeksan vuoden aikana sen, millainen pelaaja olen, Klingberg päättää.

Ruotsalaistähti on pelannut Starsin paidassa 504 runkosarjapeliä ja tehnyt niissä komeat 334 (66+278) tehopistettä. Tällä kaudella pienemmälle vastuulle jäänyt taituri on merkkauttanut 26 peliin tehot 1+16=17.

Ainakin Carolina Hurricanesin uskotaan olevan kiinnostunut Klingbergin palveluksista.