Sportsnetin toimittaja Mark Spector uskoo, että Edmonton Oilers kartoittaa uusia ratkaisuita hyökkäykseensä.

Spectorin mukaan liipasimella on erityisesti 23-vuotias taitohyökkääjä Kailer Yamamoto, joka ei ole päässyt odotettuun lentoon tällä kaudella.

Erityisesti 173-senttisen ja 69-kiloisen yhdysvaltalaisen pieni koko rajoittaa hänen mahdollisuuksiaan Oilersin kokoonpanossa.

– Hän on aivan liian pieni kahteen alempaan hyökkäysketjuun. Joukkueesta löytyy ennestään oikealta laidalta Kassian ja Sceviour. Yamamoto taistelee kovaa ja riistää kiekkoja, mutta en usko hänen jäävän Oilersiin alempien ketjujen hyökkääjäksi. Yamamoto ei kuitenkaan vielä ole vakiinnuttanut paikkaansa NHL:n kärkiketjuissa. Hän on tarjoillut tällä kaudella vain kaksi syöttöpistettä NHL:n maalipörssin kärkinimen vierellä. Sen lisäksi hänellä on viisi maalia, mutta hän on jättänyt järjettömän määrän laukauksia käyttämättä, Spector analysoi.

Spector näkee yhtenä ratkaisuna Yamamoton kauppaamisen toiseen NHL-seuraan.

– Jos Yamamoto parantaa pistetahtiaan, hän jää joukkueeseen. Jos mikään ei muutu, hänet kaupataan mahdollisesti Seattle Krakeniin. Tämä kauppa voisi sisältää Mason Appletonin tai Carson Soucyn.