Ottawa Senatorsin omistaja Eugene Melnyk oli yksi NHL-seurapomoista, jotka vastustivat alunperin NHL-pelaajien osallistumista Pekingin oiympiakisoihin.

Seuraomistaja muisteli Postmedian haastattelussa vuoden 2006 talviolympialaisia ja sitä, kuinka kanadalaisseuraa tuolloin edustaneen tähtivahti Dominik Hasekin loukkaantuminen Tshekin paidassa pilasi joukkueen mestaruussaumat.

– Et halua pelaajiesi lähtevän sinne ja loukkaantuvan. Se on painajaismaista. Olen elänyt sen tilanteen. Se (Hasekin loukkaantuminen) maksoi meille mahdollisuuden voittaa Stanley Cupin, Melnyk muistelee.

Senators oli yksi kauden 2005-06 dominoivimmista seuroista NHL:ssä. 41-vuotias Hasek oli torjunut ennen olympialaisia 43 peliä torjuntaprosentilla 92,5 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,09. Tshekkilegenda loukkaantui jo olympialaisten avauspelissä ja oli loppukauden sivussa. Miehen suuriin saappaisiin hyppäsi nyt jo edesmennyt Ray Emery.

– Asia, jota pelkäsimme eniten, toteutui. Et saa montaa mahdollisuutta voittaa Stanley Cupia. Se oli meidän vuotemme ja meidän mahdollisuutemme, joka vietiin käsistämme, Melnyk muistelee yhä katkeruutta äänessään.

Runkosarjassa itäisen konferenssin ykköseksi sijoittunut Senators kaatui kevään 2006 pudotuspelien toisella kierroksella Buffalo Sabresin käsittelyssä voitoin 1-4.