Pittsburgh Penguinsin riveissä aiemmin alempien ketjujen miehenä tunnettu Evan Rodrigues on noussut kuluvalla NHL-kaudella joukkueensa tehomiesten joukkoon.

Miljoonan dollarin sopimuksella pelaava 28-vuotias kanadalainen on mättänyt alkukauden 30 ottelussa jo 23 (10+13) tehopistettä ja syrjäyttänyt siinä sivussa Pensin hyökkääjähierarkiassa Kasperi Kapasen ja Jason Zuckerin.

Pittsburgh Hockey Now -sivuston toimittaja Dan Kingerski uskoo Rodriguesin nykyvireen saattavan johtaa jopa pelaajakauppoihin.

– Oikeassa laidassa, vasemmassa laidassa, kakkosketjun keskellä tai nelosen sentterinä – Rodrigues on täyttänyt enemmän rooleja 30 pelissä, kuin mitä suurin osa pelaajista tekee viidessä vuodessa, Kingerski pohjustaa ja jatkaa:

– Ammatissa, jossa tehokkuus palkitaan, Rodrigues on todellakin ansainnut palkkansa. Tätä ei voida sano kaikista Penguinsin top 6 -hyökkääjistä, mukaanlukien Zucker ja Kapanen. Molemmat ovat useammin poissa tehotilastoista, kuin että saisivat nimensä sinne.

Kingerski epäilee Penguinsin harkitsevan Rodriguesin tasonnoston myötä jopa 5,5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan Zuckerin kauppaamista toisaalle.

– Rodriguesin paikka ensi kaudelle on taattu. Koska hän on jo syrjäyttänyt Kapasen ja Zuckerin, Penguinsilla tulee olemaan ensi kaudella kasassa todella kallis kolmosketju. Tai sitten on aika päivittää joukkueen kaupattavien pelaajien listaa, Kingerski pyörittelee ja vihjaa varsinkin Zuckerin saattavan päätyä kauppatavaraksi.

Kauden 30 pelissä vain neljä maalia ja 11 tehopistettä iskeneen Zuckerin jättisopimus umpeutuu kesällä 2023.