NHL:n pistepörssin kolmosena saldolla 22+25=47 keikkuvan Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin pistetehtailu ei jatkunut viime yönä joukkueen hävittyä Los Angeles Kingsille yllättäen lukemin 2-3. Caps menetti kahden maalin johdon toisen erän lopun ja viimeisen kaksikymppisen aikana.

Losangelesilaisten ykkösnimi oli uudessa porukassa ensimmäisen voittonsa ottanut maalivahti Garret Sparks. Hän nousi kokoonpanoon AHL-joukkue Ontario Reignistä Calvin Petersenin oltua sivussa koronaprotkollan vuoksi.

Miehekkäät 33 koppia ottanut jenkkivahti oli juhlinut voittoa taalaliigassa viimeksi maaliskuussa 2019. Edellinen startti puolestaan myös noilta ajoilta, muutamia päiviä myöhemmin. Sparks pelasi tuolloin Toronto Maple Leafsin väreissä.

– Tämä on ollut pitkä tie takaisin tähän pisteeseen. Petersenin koronaprotokollan hieno puoli oli se, että itse jouduin tilanteeseen, jossa minua tarvittiin. Se on tietysti siistiä ja hauskaa, pelaaja sanaili NHL:n nettisivuilla.

Kuudessa edellisessä matsissa viidesti pisteille yltänyt Kings roikkuu mukana Stanley Cup -kelkassa, ja viimeiseen jatkopaikkaan on matkaa kolme pinnaa. Voitto oli siinä mielessä sen yllätyksellisyyden lisäksi todella tärkeä.

– Äijät olivat todella iloisia Sparksin puolesta, Kings-luotsi Todd McLellan iloitsi.

Joukkueet ovat tulessa vielä ennen joulua. LA kohtaa jouluaattoaamuna Vegas Golden Knightsin, Caps punnitsee vieraissa Philadelphia Flyersin ja NY Islandersin.