New York Rangersin Jacob Trouba taklasi Chicago Blackhawksin Jujhar Khairaa viime yön NHL-kierroksella karmivin seurauksin. Liikkumattomana jäälle makaamaan jäänyt Khaira vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Voit katsoa videon tilanteesta alta tai tästä linkistä.

Taklausta on vaikea perustella pelillisillä asioilla. Trouban tapauksessa kiekollinen Khaira vaikuttaa olevan hyökkääjä Ryan Stromen vartioinnissa ja Trouba tulee tilanteeseen ikään kuin tuplaamaan. Vaihtoehtoinen pelivalinta olisi ollut joko luistella jo keskialueelle tai puolustaa hyökkäyssiniviivaa laidan puolelta.

Trouba päättää kuitenkin ajaa vastaan ja taklata.

Syyttävällä sormella ei kuitenkaan kannata osoitella Troubaa. NHL on lopulta vastuussa kuvista, joissa pelaaja makaa aivovamman saaneena liikkumattomana jäällä. Se on omilla säännöillään ja löysällä kurinpitotoiminnallaan sallinut vastaavat taklaukset.

Vauhdit ovat jääkiekossa kasvaneet hirvittävän koviksi. Huippuunsa viritetyt urheilijat kiitävät kaukalossa niin kovaa, että aiemmin puhtaina pidetyistä avojään taklauksista tulee poikkeuksetta todella vaarallisia.

On täysin toissijaista tarkastella videolta, osuuko ensimmäinen kontakti päähän vai ei. Eikä pelaajalta voi jatkuvasti vaatia pää pystyssä pelaamista nykyisessä pelitempossa.

Sääntöjen on palveltava pelaajien turvallisuutta. Nykyisellään ne eivät NHL:ssä sitä tee.