Suurin odotuksin NHL-kauteen lähtenyt Philadelphia Flyers kärvistelee parhaillaan seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Nykymenolla seuran kesähankinta Rasmus Ristolaisen uran ensimmäiset pudotuspelit taalajäillä uhkaavat jälleen siirtyä hamaan tulevaisuuteen. Philly.com-sivuston NHL-toimittaja Sam Carchidin mukaan seurajohdossa oltaisiinkin pian valmiita ottamaan kovat keinot käyttöön kurssin muuttamiseksi.

Toimittajan mukaan joukkuetta olisi syytä ravistella isoilla peliliikkeillä. Näihin kuuluisi kallispalkkaisen päävalmentaja Adam Vigneaultin potkut tai jopa pitkäaikaisen kärkihyökkääjän, kapteeni Claude Giroux’n kauppaaminen toisaalle. Jälkimmäinen peliliike tosin vaatisi Giroux’ta luopumaan sopimukseensa kirjatusta siirtopykälästä.

Giroux saattaa tosin olla hyvinkin valmis tähän ratkaisuun, mikäli Flyers näyttäisi jäävän ulkopuolelle pudotuspeleistä. 33-vuotiaan kipparin 8-vuotinen sopimus umpeutuu kesällä. Siirtopykälästä luopuessaan Flyers voisi kaupata tähtensä johonkin mestaruudesta kamppailevaan seuraan – huomattavaa siirtopakettia vastaan.

Tämä antaisi Giroux’lle viimein mahdollisuuden taistella Stanley Cupista. Samalla seuraikoni tekisi ison palveluksen Flyersille tarjoamalla seuralle mahdollisuuden hankkia korkeita varausvuoroja treidinsä yhteydessä.

Päävalmentaja Vigneault sen sijaan saattaa pelastua potkuilta jättimäisen sopimuksensa turvin.

– Uskon, etteivät joukkueet ole kovinkaan innostuneita maksamaan palkkaa usealle päävalmentajalle samaan aikaan johtuen koronaviruksen aiheuttamista tulonmenetyksistä. Jos valmentajavaihdos kuitenkin tulee eteen, Rick Tocchet olisi oma valintani korvaajaksi, sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman arvelee.

Vigneault tienaa nykyisestä, vuonna 2019 solmitusta viisivuotisesta sopimuksestaan tiettävästi peräti viisi miljoonaa dollaria kaudessa.