Viime kauden toinen finaalijoukkue Montreal Canadiens on aloittanut kautensa surkeasti. Vasta kuusi voittoa kokoon saanut kanadalaisryhmä on valahtanut kauas Atlantin divisioonan kärjestä.

Joukkueen sisällä on huhuttu muutoksia johtoportaaseen jo pitkään ja nyt ensimmäinen päätös on jo tehty. Canadiensin apulais-GM Scott Mellanby on jättänyt tehtävänsä välittömästi.

Mellanby kävi aktiivisesti neuvotteluja Marc Bergevinin korvaamisesta omistaja Geoff Moulsonin kanssa syksyn aikana. Kokenut Mellanby jätti kuitenkin organisaation, kun hänelle kerrottiin paikan olevan hänen tavoittamattomissa.

NHL-reportteri Chris Johnstonin mukaan Moulson aikoo palkata Bergevinin tilalle ranskalaisen toimitusjohtajan, jos organisaatio päättää erota pitkäaikaisen GM:nsä kanssa. Tällä hetkellä Bergevinillä on työ Montrealissa.

Lisäksi organisaatio sai luvan neuvotella viime kaudella New York Rangersista potkut saaneelle Jeff Gortonille. Rangersin entinen toimitusjohtaja ottaisi paikan Canadiensista Bergevinin yläpuolelta.