Venäläislegenda Aleksei Zhitnik on osoittautunut NHL-uransa jälkeen hyvinkin suorapuheiseksi mieheksi.

NHL:ssä yli 1000 ottelua tahkonnut puolustaja lyttäsi aikaisemmin tällä viikolla Buffalo Sabresista Vegas Golden Knightsiin kaupatun Jack Eichelin. Zhitnik latasi, ettei Eichel ole kykeneväinen johtamaan NHL-seuraa.

Nyt Zhitnik on kääntänyt katseensa NHL:ää suorastaan dominoivaan Edmonton Oilersin kapteeniin Connor McDavidiin. 49-vuotias venäläislegenda ei kuitenkaan luokittele McDavidia NHL:n supertähtien joukkoon.

– McDavid ei ole supertähti, ennen kuin hän vie joukkueensa Stanley Cup -finaaliin – tai luoja varjelkoon voittaa koko homman. Esimerkiksi Aleksandr Ovetshkin oli ja on loistava pelaaja, mutta heti kun hän voitti Stanley Cupin… Pohjois-Amerikassa se on mittari (pelaajan tasosta). Voit voittaa olympialaiset, MM-kisat, mutta se ei merkitse heille. Jos voitat Stanley Cupin, se on mittari, Zhitnik kertoo venäläislehti Championatin haastattelussa.

NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu McDavid on tehnyt tällä kaudella 18 ottelussa 12 maalia ja 32 tehopistettä. McDavid on NHL:n pistepörssin toisena heti joukkuetoverinsa Leon Draisaitlin jälkeen.

Hurjista saavutuksista huolimatta Zhitnik pitää McDavidia ainoastaan ”loistavana” pelaajana.

– Kyllä, McDavid on loistava pelaaja. Hän on nuori ja lahjakas. Mutta häntä ei pidetä supertähtenä kuin vasta silloin, kun hän voittaa Stanley Cupin. Hänen täytyy vähintään päästä finaaliin ja taistella voitosta. Kaikki pelaajat, jotka on nostettu Hall of Fameen, ovat olleet Stanley Cup -finaaleissa tai voittaneet koko homman, Zhitnik perustelee.