Montreal Canadiens on aloittanut kautensa katastrofaalisella tavalla.

Viime kauden finalistijoukkue on kerännyt 19 ottelustaan vain neljä voittoa ja se majailee itäisen konferenssin toiseksi viimeisellä sijalla – takanaan vain Ottawa Senators.

Canadiensia läheltä seuraavan TVA Sportsin NHL-toimittaja Anthony Martineau lataa rajuja syytöksiä joukkueen kokeneen tähtiosaston suuntaan ja syyttää varsinkin Brendan Gallagheria omaan pussiin pelaamisesta.

– Ajoittainen kova työnteko ei korvaa niitä jaksoja, jolloin hän pelaa päin persettä. Ennen kaikkea, se ei poista niitä lukuisia itsekkyyden piirteitä, joita Gallagherilla on, toimittaja lataa.

– Välillä hän raivostuu, eikä se johdu siitä, että hän välittäisi joukkueesta, vaan pikemminkin siitä, että hän on vihainen missattuaan maalipaikan, Martineau väittää ja kehottaa Canadiensia hankkiutumaan pikimmiten eroon 6,5 miljoonan taalan vuosipalkkaa nauttivasta hyökkääjästä.

– Hän voisi olla houkutteleva vaihtoehto joillekin seuroille, mikäli Habs ottaa kontolleen osan hänen palkastaan. Hän on yhä työteliäs kaveri kaukalossa. Mikäli haluat rakentaa joukkueen Nick Suzukin ja Cole Caufieldin ympärille, joudut antamaan heille jääaikaa, mahdollisuuksia ja myöhemmin myös rahaa. Gallagher on tässä suhteessa riippakivi Canadiensille, toimittaja lataa.

Canadiensia kaudesta 2012-13 asti edustanut Gallagher on pelannut tällä kaudella 18 ottelua tehoin 3+5=8. 29-vuotiaalla kanukilla on käynnissä ensimmäinen miehen tuoreesta, kuusivuotisesta sopimuksesta.