Suurelle kansalle vielä suhteellisen tuntematon suomalaisnimi Santeri Hatakka on raivannut vastoin useiden odotuksia tiensä San Jose Sharksin vakituiseen rosteriin.

20-vuotias riihimäkeläinen on päässyt pelaamaan Sharksin mukana jo viisi ottelua NHL:n puolella.

– En itsekään oikein tiedä, mitä tässä on tapahtunut, Hatakka kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Puhuimme kauden alla, että tulen vain käymään leirillä ja pelaan vielä vuoden Suomessa. Tulokasleiri meni hyvin ja sieltä jatkoin isolle leirille. Sain kehuja ja huomasin, että pelaaminen NHL-pelaajien kanssa vei itseäkin eteenpäin. Opin nopeasti, mitä tämä vaatii, nuorukainen jatkoi.

Sharks lähetti aikaisemmin tällä viikolla kolme puolustajaa samassa kaupungissa majailevaan AHL-seuraan Barracudasiin, mutta Hatakkaa ei tältä listalta löytynyt.

Sharks ilmoitti myöhemmin suomalaispuolustajalle, että hän saa alkaa etsimään omaa asuntoa. Hatakka on asustanut tähän asti hotellissa tyttöystävänsä kanssa.

Oma asunto ei vielä tarkoita vakituista NHL-paikkaa, mutta ainakin Suomeen ja Ilvekseen palaaminen voidaan tässä kohtaa unohtaa.

– Tuohan oma asunto rauhaa. Nyt ei enää tarvitse miettiä, missä pelaan tai että pitääkö ensi viikolla lähteä Suomeen. Pelaan nyt tämän kauden täällä ja todennäköisesti myös ensi kaudella. Onko se sitten NHL tai AHL, sillä ei ole väliä, koska ne ovat molemmat samassa kaupungissa. Nyt voi alkaa rakentaa elämää tänne ja se tuo sisäistä rauhaa, Hatakka iloitsee.