Columbus Blue Jackets tiedottaa, että seura nostaa hyökkääjälegenda Rick Nashin pelipaidan kattoon. Nashin pelinumero 61 jäädytetään lauantaina 5. maaliskuuta 2022.

Nash tulee olemaan ensimmäinen pelaaja, jonka numero jäädytetään Blue Jacketsin seurahistoriassa.

Columbus varasi Nashin ykkösenä kesän 2002 draftissa. Hän pelasi seurassa yhdeksän kauden ajan, joista seitsemän viimeisintä hän kuului joukkueen kapteenistoon ja neljänä viimeisimpänä kautena hän toimi joukkueen kapteenina.

Nash pelasi NHL-urallaan yhteensä 1 060 runkosarjan ottelua (437+368=805) ja 89 pudotuspeliottelua (18+28=46). Columbuksen lisäksi hän edusti New York Rangersia sekä pienen hetken ajan Boston Bruinsia. Viimeiset ottelunsa Nash pelasi kaudella 2017-18.

37-vuotias kanadalainen voitti kertaalleen NHL:n parhaalle maalintekijälle jaettavan Maurice Richard Trophyn. Lisäksi maajoukkueuralta löytyy kirkkaimpina saavutuksina kaksi olympiakultaa sekä yksi MM-kulta.

CBJ Public Relations

@BlueJacketsPR
NEWS: Blue Jackets to retire Rick Nash’s number 61 prior to game vs. Boston on March 5, 2022. He is the first player in club history to be so honored. #CBJ cbj.co/nash111121