Colorado Avalanchen puolustus on yksi NHL:n kovimmista. Viimeinen naula kultaiseen arkkuun on ollut huippulupaus Bowen Byramin NHL-läpimurto. Vuoden 2019 nelosvaraus on vasta 20-vuotias, mutta hän näyttää jo tähdeltä.

Coloradolla on kuitenkin positiivinen ongelma. Devon Toews on tervehtymässä, eikä joukkueella ole enää kunnolla tilaa kaikille tähtipuolustajilleen.

Puolustajatungos saattaa ratketa jo pian. The Denver Postin toimittaja Mike Chambers kirjoittaa, että Colorado kaupittelee yhtä tähtipuolustajistaan, Samuel Girardia.

– Girard, 23, on myös erityinen pelaaja, kiekonhallinnan ja -liikuttelun timantti. Hänellä on kuitenkin hidas alku (kaksi syöttöä ja -6 seitsemään peliin), mutta yleensä hän tekee asioita, joihin muut pakit eivät pysty, Chambers kirjoittaa.

Chambers toteaa, että Colorado yritti kaupitella Girardia aiemminkin. Häntä yritettiin antaa vaihdossa Jack Eicheliin, mutta siirto kariutui siihen, ettei Sabres suostunut pidättämää yhtään sentterin jättipalkasta.

Viime kausi oli Girardin NHL-uran paras. Hän iski 48 runkosarjaottelussa tehot 5+27=32.