NHLSuomi tarkastelee viikottain suomalaispelaajien edesottamuksia AHL:n puolella.

Tällä hetkellä NHL:n farmisarjan tehokkain suomalaispelaaja on Bridgeport Islandersin Otto Koivula, joka on summannut 11 ottelussa komeat 10 (2+8) tehopistettä. Vaisumman alun jälkeen Koivula on päässyt koko ajan parempaan vireeseen. Viimeiseen kolmeen otteluun on syntynyt neljä (1+3) tehopistettä (katso Koivulan maali).

Koivula on myös joukkueensa tehokkain pelaaja, joten ei olisi mikään yllätys, mikäli kutsu kävisi jossain kohtaa New York Islandersin mukaan.

Suomalaispuolustajista parhaimmassa vedossa tällä hetkellä on Manitoba Moosen Ville Heinola, joka löytyy AHL:n puolustajien pistepörssistä kahdeksannelta sijalta. Heinola on esiintynyt kahdeksassa ottelussa tehopistein 2+5=7. Viimeisimmässä kamppailussa Heinola vietti kahden (1+1) tehopisteen iltaa (katso Heinolan syöttö).

Maalivahtiosastolla parhaita näyttöjä NHL:n suuntaan ovat antaneet puolestaan AHL:ssä ensimmäistä kauttaan pelaavat Chicago Wolvesin Eetu Mäkiniemi ja Wilkes-Barres/Scranton Penguinsin Filip Lindberg.

Mäkiniemi on torjunut viidestä ottelusta neljä voittoa torjuntaprosentilla 92,7. Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,22. Vielä viime kaudella Ilvestä edustanut maalivahti on venynyt myös kertaalleen nollapeliin.

AHL:n lokakuun parhaaksi maalivahdiksi valitun Lindbergin tilastot ovat hyvin samankaltaiset kuin Mäkiniemen, sillä hän on myöskin torjunut viidestä ottelusta neljä voittoa torjuntaprosentilla 92,2. Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,44.

Mikäli haluat tutustua meidän AHL-erikoissivuun, niin pääset sinne tästä.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen