Taalaliigaan murtautuneen Santeri Hatakan lähimenneisyys on pitänyt sisällään vuoristorataa. Debyytti NHL:ssä ja sen San Jose Sharksissa on tietysti ikimuistoinen juttu, mutta keskiviikkoyönä pelaajan tupaan tuli lunta urakalla uran toisessa matsissa Buffalo Sabresia vastaan.

Haipaidat kellistivät kovalla ryminällä kauden aloittaneen Buffalon 5-3-numeroin ottelussa, jossa Hatakan peliaika oli noin puolet pienempi debyyttiin verrattuna. Tehoitta jäänyt nuorten MM-pronssimitalisti pelasi vain vajaat kahdeksan minuuttia. Taustalla on jonkinlainen loukkaantuminen.

John MacLeanilta ei ole tullut päivitystä ylävartalovammasta kärsivän Santeri Hatakan tilanteeseen. Tapauksesta tiedetään huomenna enemmän, toimittaja Curtis Pashelka kirjoitti Twitter-tililleen.

MacLean on Sharksin kakkosluotsi.

Curtis Pashelka

@CurtisPashelka
No injury update from John MacLean on Santeri Hatakka (upper body). Will know more tomorrow.

Hatakka pelasi ennen rapakon taakse siirtymistä Jokerien junioreissa, pari viime kautta menivät Liigan Ilveksessä ja lainalla Mestiksen KOOVEEssa. Kevät 2019 toi alle 18-vuotiaiden Suomen mestaruuden ja tammikuun 2021 alle 20-vuotiaiden MM-pronssin.