Kailer Yamamotosta on tulossa ongelma Edmonton Oilersille. Viime kausi oli merkittävä harppaus taaksepäin, mutta tämä alkukausi alittaa kaikki rimat.

Ykkös- tai kakkosketjussa jokaisessa kauden seitsemästä ottelusta pelannut Yamamoto ei ole saanut vieläkään pistetiliään auki. Erityisen huono oli viimeisin peli Vancouver Canucksia vastaan, kun 23-vuotias hyökkääjä ei saanut yhtäkään laukausta maalia kohti.

Kaudella 2019-20 Yamamoto teki 27 ottelussa tehot 11+15=26, mutta viime kaudella hän ei kyennyt edes samaan pistemäärään 52 ottelussaan, vaan joutui tyytymään pistelukemiin 8+13=21. Vuoden 2017 ykköskierroksen varauksen kehityskäyrä on siis osoittanut jyrkästi alaspäin viime kauden alusta asti.

Paikallislehti Edmonton Journal pohtiikin, kauanko Oilersin kärsivällisyys kestää. Hyvin toimivaa kolmosketjua ei haluta rikkoa ja Yamamoto ei sovi pelityyliltään nelosketjuun. Hänen 1,175 miljoonan dollarin sopimuksensa umpeutuu tähän kauteen.