Alkuvuodesta alle 20-vuotiaiden MM-pronssia juhlinut, San Jose Sharksin kesän 2019 kuudennen kierroksen 184. varaus Santeri Hatakka debytoi viime yönä taalaliigassa. Hän sai vastuuta heti kivasti, ja pelaaja luuti joukkueensa alakerrassa reilut 16 minuuttia.

San Jose kaatoi Winnipeg Jetsin jatkoajan päätteeksi 2-1 ja Hatakan tehotilastoon merkittiin lukema +1. Erikoistilanteissa hän ei saanut vastuuta vielä, mutta peliaika (16.21) oli pakeista peräti kolmanneksi eniten yli 25 minuuttia pelanneiden Brent Burnsin ja Mario Ferraron perässä.

Ensiksi mainittu kommentoi Hatakan ja toisen debytantti, pakki Ryan Merkleyn urakkaa.

– Todennäköisesti heille on mukavaa saada debyytti ja viettää hullu päivä. Heillä ei oikeastaan ole aikaa ajatella, että ”olen ensimmäisessä pelissäni”, Burns oli sanonut toimittaja Sheng Pengin twiitin mukaan.